Header residència i treball: certificat de residència a Andorra

Certificat de residència, obtenir el permís de treball i residència a Andorra

Obtenir el certificat de residència i permis de treball a Andorra Andorra

Tramits per obtenir el certificat de residència i treball a Andorra

Certificat de residència a Andorra

Obtenir un certificat de residència, es la base de qualsevol projecte quan volem viure a l’estranger. DCA Group és un referent a Andorra en matèria d’immigració. Posem al servei del client tota la nostra experiència i l’assessorem per buscar la millor modalitat de residència en funció de la situació personal del client i de la seva família. Naturalment, protegim els interessos dels residents andorrans.

Molts canvis legals i economics han fet que Andorra sigui el país més atractiu per viure i per a la constitució d’una empresa.

Certificat de residència a Andorra: requisits residència i treball

Quins són els requisits per obtenir el certificat de residència i permis de treball a Andorra?

El certificat de residència actiu està destinat a empresaris o emprenedors que creen una empresa a Andorra i treballaran activament com a directors o administradors de la seva empresa. Cal complir amb els següents requisits.

 • Posseir més del 10% de les accions de l’empresa creada o adquirida a Andorra.
 • Formar part de l’òrgan d’administració de l’empresa i treballar activament.
 • Tenir un certificat d’antecedents penals.

Cal demostrar mitjançant proves la seva residència, contracte de lloguer o prova de la seva propietat a Andorra. Nosaltres l’acompanyarem durant la seva visita mèdica a l’agència d’immigració del Govern d’Andorra i li facilitem l’obtenció del certificat de residència a Andorra.

Necessita un certificat de residència a Andorra ?

Contacta amb nosaltres

LO QUE FEM, per el vostre projecte

ESTUDI PREVI

Estudi situació personal i acompanyament en procediments de Compliance.

REGISTRE MARCA

Registrem les seves marques i noms de domini .ad  a Andorra per poder adquirir una marca registrada per al seu producte o servei.

CONSULTORIA FISCAL

Consultoria fiscal per a la residència fiscal, declaracion d’impostos a Andorra.

COMPTABILITAT

Gestionem la comptabilitat de la seva empresa i totes les formalitats amb l’Administració fiscal andorrana.

RECERCA IMMOBLE

Recerca d’immobles per a lloguer o compra, amb objectius professionals o personals.

RESIDÈNCIA

Sol·licitud de Certificat de residència i/o permis de treball, reagrupacion familiar, obtenció del permís de conduir andorrà, importació de vehicles.

CERTIFICAT DE RESIDÈNCIA I TREBALL PER COMPTE PROPI

La residència per compte propi és el perfil de residència que s’adapta millor a les necessitats d’un empresari que desitja viure a Andorra i implantar un negoci, ja sigui nacional o internacional. Per això, és el perfil de resident més popular del grup de residències amb permís de treball, juntament amb la residència i treball a compte de tercers.

Andorra proposa una gamma de serveis per millorar a diari la vida de la família, amb una fiscalitat baixa i la possibilitat de reagrupar i escolaritzar els fills en un sistema educatiu trilingüe, tot això en un entorn natural inigualable.

Exemple: Un empresari francès del sector del màrqueting digital i del comerç electrònic, amb dona i fills menors a càrrec, decideix abandonar el seu país de residència per trobar un millor tracte fiscal a la seva activitat i als seus ingressos personals. A França, per la mateixa activitat es paga un impost important, i haurà de pagar també impostos per IRPF (un clar cas de doble imposició) sobre els beneficis de la seva activitat. A més, està començant a acumular cert patrimoni, per la qual cosa pagarà anualment una suma rellevant sobre la seva fortuna personal.

L’empresari desitja trobar un lloc on tingui un millor tracte fiscal, però no només això: ha de trobar un lloc idoni per a la seva família i l’educació i creixement dels seus fills.

A Andorra, aquest empresari troba el marc ideal:
 • Una imposició sobre la seva activitat del 10%, amb possibilitat de reduir la imposició de l’e-commerce al 2%.
 • Els dividends de la seva societat estan exempts per a l’empresari: no existeix doble imposició.
 • Inexistència d’un impost sobre la fortuna i sobre les donacions. Es pot planificar la successió amb més tranquil·litat.
 • Un país amb una elevada qualitat de vida i un medi ambient verd i net.
 • Una xarxa de telecomunicacions que cobreix el 100% del territori habitat, per assegurar que el seu negoci funciona amb les millors garanties.
 • Un país segur, amb un índex de criminalitat entre els més baixos del món.
 • Un sistema educatiu triple, amb l’aprenentatge de fins a quatre idiomes.

El client actualment es troba vivint a Andorra amb la seva dona, i els seus fills estan estudiant a l’escola. El seu negoci funciona millor que mai mentre ell gaudeix de la tranquil·litat i seguretat del país.

Procés d’obtenció de la residència per compte propi

 • 1- CONSTITUCIÓ DE LA SOCIETAT

  1- CONSTITUCIÓ DE LA SOCIETAT
  1. El primer pas és realitzar la reserva de denominació social. L’empresari reserva el nom de la seva societat i identifica l’objecte.
  2. A continuació, l’empresari ha de passar un procediment de presentació de les seves credencials davant del Govern per poder sol·licitar la creació d’una societat al país (autorització d’inversió estrangera).
  3. Un cop aceptada l’autorització d’inversió estrangera, cal obrir un compte bancari en qualsevol entitat financera del país per dipositar el capital social.
  4. La suma dels elements anteriors finalitza amb la signatura davant notari de la constitució de la societat.
  5. Un cop la societat està constituïda, l’empresari haurà de buscar un domicili o local per establir la seva autorització comercial, que és el permís per poder començar a facturar.
  6. Serveis de comptabilitat i tributs per a la vostra empresa

 • 2- OBTENCIÓ DE LA RESIDÈNCIA

  2- OBTENCIÓ DE LA RESIDÈNCIA

  Un cop l’empresari posseeix la societat constituïda (punt d), i posseeixi un domicili a Andorra, sigui de lloguer o de compra, podrà presentar la seva sol·licitud per obtenir la residència al país mitjançant la presentació de credencials una segona vegada.
  Quan el seu dossier està aprovat, una revisió mèdica és l’última etapa abans de l’obtenció del permís de residència.

Background

Quins són els avantatges de residir i viure a Andorra?

Andorra és un petit país amb grans aspiracions que es troba en constant creixement. En dia d’avui, Andorra és una destinació valorada tant per viure en un entorn natural com per el seu clima ideal en tot l’any.

MÉS QUALITAT DE VIDA
MÉS QUALITAT DE VIDA …

Amb un PIB per càpita per sobre dels 46.400 euros anuals -xifra força superior als 29.800 euros d’Espanya i els 42.500 de França- i un salari mínim establert en 991 euros, Andorra compta amb uns nivells de qualitat de vida superiors als de bona part dels països del seu entorn. A aquest fet s’ha d’afegir, la seguretat ciutadana i el baix índex de criminalitat existent al país, així com un sistema educatiu genuí, de qualitat i gratuït, en el qual conviuen tres sistemes d’ensenyament: l’andorrà, l’espanyol i el francès .

De totes les avantatges de viure a Andorra cal destacar que es considera un dels països amb un índex de seguretat ciutadana dels més elevats i amb unes taxes de criminalitat mínimes, 1 servei sanitari de qualitat. És un país ideal per poder assentar i formar una família.

ENTORN FISCAL
ENTORN FISCAL …

La baixa fiscalitat és un dels principals trets distintius que comporta, inherentment, la residència a Andorra. A Andorra, tant una persona física com una societat, compten amb una fiscalitat directa i indirecta (IGI general del 4,5%) molt avantatjosa respecte als països de la seva entorn. Un nivell de fiscalitat que permet, entre altres avantatges, que les societats tributin a un tipus nominal del 10% sobre els beneficis empresarials, amb deduccions sobre determinades activitats que redueixen el tipus impositiu fins al 2%.

La tributació en concepte d’IRPF, té un gravamen també del 10% sobre els salaris i les rendes de l’estalvi. No obstant això, els primers 24.000 € per rendes del treball i els primers 3.000 € per les rendes mobiliàries no tributen.

ENTORN NATURAL
ENTORN NATURAL …

Un altre dels motius per residir a Andorra és la ubicació del país amb un entorn natural immillorable, enclavats enmig dels Pirineus. Aquests elements converteixen el Principat en un territori  per disfrutar múltiples activitats, que ofereixen totes les parròquies del país i durant pràcticament tot l’any.

Amb més de 2.000 hores de sol a l’any , un altre dels grans reclams per residir a Andorra durant l’estiu és l’àmplia proposta d’itineraris i rutes de senderisme, que permeten descobrir, entre d’altres atractius, entorns emblemàtics com ara el Llac de Tristaina, la Vall d’Incles, el Llac de Engolasters o la Vall del Madriu-Perafita- Claror. A més, amb les primeres nevades, Andorra es transforma en domini esquiable: Grandvalira i Vallnord.

Resumint per el certificat de residència:

Vostè té el següent perfil:

  • Tenir més del 10% d’una empresa andorrana acabada de formar o adquirida.
  • Treballar activament per la seva empresa com a director / administrador o membre del consell / junta de l’empresa andorrana.
  • Tenir un certificat d’antecedents penals sense delictes financers o de blanqueig.
  • Residir aproximadament 183 dies, durant l’any, a Andorra.
  • Tenir la seva residència habitual (lloguer o propietat) a Andorra.

Tràmits i gestions laborals:

En DCA Group, treballem per agilitzar tots aquests processos perquè els tràmits per obtenir o renovar el permís de residència i / o treball es duguin a terme com més aviat millor. Així mateix, gestionem altres tràmits de vital importància per al correcte funcionament de la teva empresa.

 • Obtenció i renovació de certificat de residència i treball.
 • Redacció de contractes de treball.
 • Gestió de nòmines i elaboració dels butlletins de treball.
 • Obtenció i renovació de permisos de treball per a empreses estrangeres.
 • Tramitació de les altes i baixes a la CASS.
 • Gestió de la cotització mensual de les nòmines a la CASS.
 • Elaboració de liquidacions laborals.
 • Tramitació de l’obtenció i renovació de les autoritzacions de residència per a professionals amb projecció internacional.
 • Redacció de cartes d’acomiadament i de desistiment del contracte de treball.

Documents requerits:

Recordeu que la creació d’una empresa a Andorra requereix d’un procés de diligència amb el govern andorrà. Cada inversor estranger amb mes del 10% de les accions ha de presentar les seves credencials i un certificat d’antecedents penals. Això es fa per evitar i prevenir qualsevol problema de blanqueig de diners a l’estar Andorra seguint estrictament les polítiques de transparència requerides per l’OCDE i els estats del seu voltant. Els següents documents són necessaris per al procés:

 • I. Antecedents penals – El seu certificat d’antecedents penals del seu país de residència.
 • II. Antecedents penals – Si vostè va néixer en un país diferent de l’actual de residència, necessitarà també el seu certificat d’antecedents penals del seu país de naixement.
 • Còpia del seu passaport – No oblidi el seu passaport en la seva primera visita a Andorra o recordi que pot fer una còpia legalitzada en el seu país de residència.

  NOTA:
  – Tots els documents estrangers han de ser legalitzats amb la postil·la de l’Haia.

Més serveis de DCA Group:

En DCA Group també donem resposta a les necessitats operatives quotidianes.

Necessita un certificat de residència a Andorra ?

Contacta amb nosaltres

MÉS SOLUCIONS PER AL SEU PROJECTE DE NEGOCI I / O IMPLANTACIÓ A ANDORRA

CONSTITUCIÓ EMPRESA

Amb la taxa impositiva baixa que ofereix Andorra, establir la seva residència al Principat ofereix avantatges úniques que vostè pot gaudir amb la creació de la seva empresa.

FISCAL & COMPTABLE

Que sigui al nivell fiscal o comptable, la nostra empresa li ofereix una eficaç planificació i supervisió fiscal per al correcte compliment de les obligacions formals i legals vigents.

RESIDÈNCIA PASSIVA

Vostè té un interès econòmic o professional en aconseguir una residència passiva a Andorra. Nosaltres li podem informar i tramitar el seu permís de residència.

ASSEGURANCES ANDORRA

Perquè sabem que tot allò que t’importa, no té preu, col·laborem amb experts en assegurances per oferir les màximes cobertures i màxima tranquil·litat que necessites.

IMPORT VEHICLES

Vostè ha comprat un vehicle fora d’Andorra o aquesta canviant de residència principal, nosaltres podem dur a terme tots els tràmits d’importació de vehicles.

SERVEIS DIGITALS

Proposem un servei digital complet per al seu projecte professional. Que sigui per donar-li una imatge o ser present a internet, nosaltres som experts al seu servei.

Background

Busca una inversió immobiliària a Andorra?

Descobreix més