Expert digital web

Constitució d’una empresa, crea la teva societat a Andorra

Creació de societat: tramits de constitució d'una empresa a Andorra amb experts en gestió mercantil

Check List DCA Group

Constitució d’una empresa a Andorra

Especialista en constitució d’una empresa a Andorra, DCA Group ajuda a empreses i emprenedors a crear una empresa a Andorra. Es un procés legal que requereix l’assistència qualificada d’especialistes en fiscalitat d’Andorra. Nosaltres tenim més de 15 anys d’experiència en tots els passos requerits per a la constitució d’una empresa a Andorra.

Múltiples canvis legals i econòmics, han fet que Andorra sigui més atractiva per a la constitució d’una empresa i per viure. DCA Group és un referent a Andorra en matèria de constitució d’una empresa. Posem al servei del client tota la nostra experiència i l’assessorem per buscar la millor modalitat de societat en funció de la situació personal del client i del seu negoci.

president DCA Group

Quins són els requisits per la constitució d’una empresa a Andorra?

És important esmentar que no existeixen entitats offshore a Andorra. Totes les empreses amb activitat comercial han de tenir un domicili social, però per a petites empreses l’oficina pot estar en una habitació separada d’un apartament o casa.

No existeix un sistema de consellers dominicals o testaferros com a tal a Andorra. Cada empresa requereix un administrador amb els poders adequats, però, el director pot ser una persona no resident. Pel que és tècnicament possible ser accionista i director d’una empresa andorrana sense viure físicament allà.

No obstant això, l’empresa normalment requereix un cert nivell de presència o substància al país. Si l’administrador de l’empresa andorrana és un no resident li suggerim tenir un empleat local, almenys a temps parcial amb uns poders mínims per gestionar els assumptes quotidians de l’empresa. A nivell legal, les empreses andorranes haurien de complir amb les normes de BEPS segons l’OCDE. Podem aconsellar més sobre els requeriments de substància segons la seva activitat.

LO QUE FEM PER EL TEU PROJECTE, CONSTITUCIÓ D’UNA EMPRESA

CREACIÓ SOCIETAT

Gestionem la creació de la seva empresa començant per la reserva de denominació social fins al registre de comerç.

LOCAL COMMERCIAL

Trobem seu local comercial que compleix amb les exigències légales per poder optar pel règim especial d’imposicion del 2%

ASSESSORAMENT

Assessorament abans de la creació de la societat per poder beneficiar del règim especial d’imposició del 2%

COMPTABILITAT

Gestionem la comptabilitat de la seva empresa i totes les formalitats amb l’Administració fiscal andorrana

REGISTRO MARCAS

Registrem les seves marques i noms de domini .ad  a Andorra per poder adquirir una marca registrada per al seu producte o servei.

RESIDÈNCIA

Gestionem la seva sol·licitud de residència amb o sense autorització de treball (residència activa o passiva).

TIPUS DE SOCIETATS COMERCIALS

 • 1- SOCIEDAD MERCANTIL

  1- SOCIEDAD MERCANTIL

  És el perfil de societat comercial bàsic; pot vendre béns o prestar serveis. Existeixen els següents tipus d’entitats d’empresa actualment a Andorra: 1. Societat de Responsabilitat Limitada – Societat Limitada (S.L.). Empresa petites i mitjanes amb un nombre limitat d’accionistes. Capital mínim és de 3.000 euros. 2. Societat Anònima – Societat Anònima (S.A.). Empreses més grans, amb múltiples accionistes i un capital inicial mínim de 60.000 euros, com les societats de participació / tinença de valors i de patrimoni o finançament.

  El seu tipus impositiu és del 10%.

 • 2- SOCIETAT DE GESTIÓ DE PATRIMONI

  2- SOCIETAT DE GESTIÓ DE PATRIMONI

  És una societat dedicada, parcialment o exclusivament, a invertir en participacions d’altres empreses, immobles o actius financers tant a nivell nacional com internacional.

  Perfil de client: Grans empresaris que volen reestructurar el seu grup de societats.

  Exemple: Societat Holding que participa en empreses del sector de les noves tecnologies, societat d’inversió i arrendament d’immobles propis. Aquestes societats poden tributar al 10%, o al 0% en alguns casos, sobre certes rendes i sota certes condicions

RÈGIMS ESPECIALS

 • 3- EXPLOTACIÓ BENS INCORPORALS

  3- EXPLOTACIÓ BENS INCORPORALS

  És una societat que ven o cedeix una marca, patent o element de propietat intel·lectual, a un tercer. Complint una sèrie de requisits, pot optar a un règim especial que tributi a un tipus del 2% efectiu. Els requisits, a més que l’activitat permeti el règim especial, són els següents: Utilitzar un local d’almenys 20 metres quadrats, independent de qualsevol domicili, destinat a aquesta activitat; Contractar com a mínim a una persona resident a Andorra almenys a temps parcial.

  Perfil de client: Autors, Esportistes.

  Exemple: Una blogger / influencer que arriba a un acord amb una gran marca per a prestar la seva imatge de representació. La tributació sobre la societat serà del 2% efectiu si es compleixen certes condicions.

 • 4- FINANÇAMENT INTRA GRUP

  4- FINANÇAMENT INTRA GRUP

  És una societat que forma part d’un grup de societats i té com a missió la de realitzar finançament de la resta de les societats del grup. Complint una sèrie de requisits per optar a un règim especial. Els requisits, a més que l’activitat permeti el règim especial, són els següents: Utilitzar un local d’almenys 20 metres quadrats, independent de qualsevol domicili, destinat a aquesta activitat;
  Emprar com a mínim a una persona resident a Andorra almenys a temps parcial.

  Perfil de client: Grups d’empreses amb grans capacitats de negociació financera exterior.

  Exemple: Un grup important amb filials a diferents països que crea una filial a Andorra perquè s’especialitzi en els serveis de financçament de la resta de les societats del grup. Els rendiments d’aquesta activitat poden tributar al 2% efectiu.

 • 5- COMERÇ INTERNACIONAL

  5- COMERÇ INTERNACIONAL

  És una societat que ven productes a nivell internacional, o intermèdia en la compravenda, tant a particulars com a empreses. Complint una sèrie de requisits, pot optar a un règim especial que tributi a un tipus del 2% efectiu. Els requisits, a més que l’activitat permeti el règim especial, són els següents: Utilitzar un local d’almenys 20 metres quadrats, independent de qualsevol domicili, destinat a aquesta activitat; Emprar com a mínim a una persona resident a Andorra almenys a temps parcial. El producte subjecte al comerç no ha d’entrar a Andorra.

  Perfil de client: Especialitzats en el desenvolupament de negocis internacional.

  Exemple: Una societat que compra i ven material d’oficina, productes per a regal o productes nutricionals, via web a particulars oa l’engròs. El producte és comprat a un grup de països i venut a altres destinataris. Un cop més, la tributació sobre la societat serà del 2% efectiu si es compleixen certes condicions, entre les quals hi ha la impossibilitat que el producte entri o es generi a Andorra.

Background

Quins són els avantatges de la constitució d’una empresa a Andorra?

Primer de tot, els grans grups estan motivats per la taxa impositiva de l’2-10% que ofereix Andorra com a país de baixa tributació. També petites empreses decideixen prendre aquest pas, perquè els propietaris de negocis decideixen establir la seva residència al Principat d’Andorra. Els avantatges úniques que vostè pot gaudir en combinar la creació de la seva empresa a Andorra amb un domicili i residència fiscal a Andorra s’expliquen tot seguit amb més detall.

IMPOSTOS

Impostos de societats entre 2-10% depenent de l’activitat que ofereix Andorra com a jurisdicció de baixa tributació

ENTORN ECONÒMIC

Entorn econòmic de baix cost en termes de costos laborals (salari mínim de 950 euros, contribucions de les empreses a la seguretat social d’un 15.5%).

SEGURETAT JURÍDICA

Model fiscal seguint els requisits de l’OCDE i BEPS en compliment amb les mesures contra el blanqueig de diners.

RÈGIM ESPECIAL

Hi ha un règim especial amb requisits especials per a empreses amb explotació de béns incorporals, empreses grans per a finançament intragrup o dedicades al comerç internacional.

CONVENIS EUROPEUS

Múltiples convenis de doble imposició (Espanya, França, Portugal, Luxemburg) o en procés amb les jurisdiccions europees.

ANDORRA & UE

Andorra no és membre de la UE però està en procés. Té acords especials amb beneficis com el visat per a la lliure circulació per als directors i accionistes no comunitaris.

Documents requerits:

Recordeu que la constitució d’una empresa a Andorra requereix d’un procés de diligència amb el govern andorrà. Cada inversor estranger amb mes del 10% de les accions ha de presentar les seves credencials i un certificat d’antecedents penals. Això es fa per evitar i prevenir qualsevol problema de blanqueig de diners a l’estar Andorra seguint estrictament les polítiques de transparència requerides per l’OCDE i els estats del seu voltant. Els següents documents són necessaris per al procés:

 • I. Antecedents penals – El seu certificat d’antecedents penals del seu país de residència.
 • II. antecedents penals – Si vostè va néixer en un país diferent de l’actual de residència, necessitarà també el seu certificat d’antecedents penals del seu país de naixement.
 • Còpia del seu passaport – No oblidi el seu passaport en la seva primera visita a Andorra o recordi que pot fer una còpia legalitzada en el seu país de residència.

  NOTA:
  – Tots els documents estrangers han de ser legalitzats amb la postil·la de l’Haia.

Tramits:

En DCA Group, oferim suport des de la idea embrionària del projecte empresarial o de negoci fins a la seva creació.

 • Tràmits d’autorització d’inversió estrangera directa (per a no residents)
 • Sol·licitud de reserva de denominació social
 • Redacció dels estatuts socials
 • Constitució, modificació, dissolució i liquidació de societats
 • Confecció del llibre d’actes de la societat
 • Nomenament de càrrecs, ampliacions de capital, poders, canvis de domicili…
 • Tramitació d’obertura de comerç
  • Sol·licitud d’obertura de comerç
  • Tramitació del número de registre tributari (NRT)
  • Alta a la Seguretat Social

Investigació de mercat

 • Un
 • Dos

Mas servicios de DCA Group:

En DCA Group també donem resposta a les necessitats operatives quotidianes.

Té un pla de negocis per muntar a Andorra?

Contacta amb nosaltres

MÉS SOLUCIONS PER AL SEU PROJECTE DE NEGOCI I / O IMPLANTACIÓ A ANDORRA

RESIDÈNCIA I TREBALL

Cada vegada més, Andorra ofereix oportunitats de vida interessants. Aconseguir sud permís de residència i treball és el tramiti principal per començar el seu nou projecte de vida.

FISCAL & COMPTABLE

Que sigui al nivell fiscal o comptable, la nostra empresa li ofereix una eficaç planificació i supervisió fiscal per al correcte compliment de les obligacions formals i legals vigents.

RESIDÈNCIA PASSIVA

Vostè té un interès econòmic o professional en aconseguir una residència passiva a Andorra. Nosaltres li podem informar i tramitar el seu permís de residència.

ASSEGURANCES ANDORRA

Perquè sabem que tot allò que t’importa, no té preu, col·laborem amb experts en assegurances per oferir les màximes cobertures i màxima tranquil·litat que necessites.

IMPORT VEHICLES

Vostè ha comprat un vehicle fora d’Andorra o aquesta canviant de residència principal, nosaltres podem dur a terme tots els tràmits d’importació de vehicles.

SERVEIS DIGITALS

Proposem un servei digital complet per al seu projecte professional. Que sigui per donar-li una imatge o ser present a internet, nosaltres som experts al seu servei.

Background

Busca una inversió immobiliària a Andorra?

Descobreix més