Header residència passiva a Andorra

Residència passiva, obtenir el certificat de residència a Andorra

Obtenir un certificat de residència passiva a Andorra

Assessor fiscal & contable

Residència passiva a Andorra

La residència passiva també coneguda com a residència no lucrativa podria ser la millor opció, si està pensant en viure a Andorra sense treballar activament. DCA Group és un referent a Andorra en matèria d’immigració. Vostè està gaudint de la seva jubilació o potser és financerament independent i pot viure dels ingressos passius de les seves inversions o actius. Aquest és el perfil típic d’un resident passiu a Andorra.

Aconseguir el permís de residència passiva a Andorra pot ser un procés llarg i complex. Sabem que quan es vol muntar una empresa és vital que els treballadors puguin començar a treballar el més aviat possible.

Residència passiva: requisits per el certificat de residència

Residència passiva: requisits per a l’obtenció del certificat

 • Per la residència passiva, s’ha de realitzar un dipòsit de 50.000 € a l’INAF per al titular, recuperable i no remunerat;
 • Fer un dipòsit de 10.000 € addicional per cada persona a càrrec a l’INAF;
 • Desmostrar que disposa de mitjans econòmics suficients per mantenir-se el titular i les seves persones a càrrec.
 • Disposar d’una biografia personal i empresarial transparent i no conflictiva.
 • Adquirir o llogar un habitatge a Andorra.
 • Assegurança mèdica, incapacitat i vellesa amb cobertura per a Andorra.
 • Residència mínima de 90 dies a l’any.
 • Inversió en actius andorrans de 400.000 € (Els dipòsits obligatoris no remunerats a l’INAF es dedueixen d’aquesta quantitat) a:
  1. Participacions en el capital social o fons propis de societats residents al Principat.
  2. Instruments de deute o financers emesos per entitats residents al Principat.
  3. Béns immobles situats en territori del Principat.

Estàs interessat amb una residència passiva a Andorra?

Contacta amb nosaltres

EL QUE FEM, per el vostre projecte

ESTUDI PREVI

Estudi situació personal i acompanyament en procediments de Compliance.

REGISTRE MARCA

Registrem les seves marques i noms de domini .ad  a Andorra per poder adquirir una marca registrada per al seu producte o servei.

CONSULTORIA FISCAL

Consultoria fiscal per a la residència fiscal, declaracion d’impostos a Andorra.

CONTABILITAT

Gestionem la comptabilitat de la seva empresa i totes les formalitats amb l’Administració fiscal andorrana.

RECERCA IMMOBLE

Recerca de inmuebles para alquiler o compra, con objetivos profesionales o personales.

RESIDÈNCIA

Certificat de residència i/o permis de treball, reagrupacion familiar, obtenció del permís de conduir andorrà, importació de vehicles.

TIPUS DE RESIDÈNCIES PASSIVES A ANDORRA

RESIDÈNCIA PASSIVA NO LUCRATIVA

Aquest perfil de residència passiva està pensat per als empresaris que desitgin gestionar les seves inversions i negoci internacional des d’Andorra, sense intervenir en l’activitat de territori andorrà. A més, Andorra ofereix una fiscalitat molt competitiva per als rendiments estalviats, i la inexistència d’impost sobre el patrimoni i donacions i successions. Son avantatges que s’ha de tenir en compte respecte a altres països de l’entorn.

Exemple: Un ciutadà espanyol, casat i recentment jubilat, desitja trobar la millor jurisdicció en la qual gaudir de les seves àmplies rendes i patrimoni amb la seva dona, també retirada. Anteriorment va ser un gran empresari, però ara la gestió de les seves societats està en bones mans i ell gaudeix de les rendes que els beneficis patrimonials li proporcionen.

Per a això, desitja un entorn amb un tracte fiscal favorable, tranquil i segur. Li agrada la muntanya, però també posseeix diferents immobles a la costa i en diferents ciutats del món, on viatja amb certa assiduïtat. Per tant, passarà temporades en diferents llocs del món, sempre amb la consciència que ha de complir amb les condicions que li qualifiquin com a resident fiscal únicament en el territori més favorable.

A més, fruit dels seus llargs anys de negocis, ha entrabado una gran amistat amb altres empresaris, alguns ja retirats, altres encarant el seu tram final a la professió. Cap d’ells té ja la necessitat de gestionar directament els negocis, i cada vegada disposen de més temps per a ells mateixos i les seves famílies. Dit grup d’amistats sol estiuejar junts, i cada membre sol seguir les recomanacions que es puguin donar dins del grup.

Andorra li ofereix

Andorra li ofereix el perfil de residència passiva / no lucrativa per a l’empresari jubilat com per a l’empresari a punt de jubilar-se. La possibilitat de gestionar les seves inversions, juntament amb un entorn fiscal favorable, permeten a aquests perfils combinar cosa difícil en la vida d’un empresari amb patrimoni: la residència fiscal en un país de tributació favorable i la capacitat de passar llargs períodes de temps en altres territoris.

 • 1 - PROCÉS OBTENCIÓ DE LA RESIDÈNCIA PASSIVA

  La residència passiva s’obté a través d’una inversió substanciosa en territori andorrà.
  1. Preparació de dos dossiers per acreditar l’inversor, per demostrar que no té antecedents penals i que té recursos per viure al país sense treballar en territori andorrà.
  2. Dossier per al Departament d’Immigració.
  3. Dossier bancari.
  4. Dipòsit de 50.000 € de garantia i 10.000 € extres per cada familiar dependent.
  5. Un cop aprovat el dossier, els futurs titulars de la residència hauran de passar una revisió mèdica abans d’obtenir la targeta de residència.
  6. L’inversor té 6 mesos des de l’obtenció de la targeta de residència per a realitzar les diferents inversions fins a completar un total de 400.000 €.
  7. L’inversor podrà optar per la constitució d’una societat a Andorra, sense passar pel tràmit de l’expedient d’inversió estrangera.

RESIDÈNCIA PASSIVA PER A PROFESSIONALS DE PROJECCIÓ INTERNACIONAL

El perfil de resident per projecció internacional és molt particular. Aquell empresari que té un projecte i un business plan detallat i no pot romandre la major part de l’any en un mateix territori pot sol·licitar aquest permís de residència. Part dels seus requisits són similars als de la residència no lucrativa, i els seus beneficis a nivell fiscal són els mateixos que el de qualsevol perfil de resident.

Exemple: Un empresari alemany és ambaixador de diferents grans empreses alemanyes i austríaques en l’àmbit de la il·luminació LED i altres tecnologies, per a les que actua com a consultor i intermediari en el desenvolupament de negoci en les mateixes. A banda, té una segona passió empresarial, la de mediació en l’organització d’esdeveniments de diferent tipus (esportius, culturals, de moda i altres).

Dit empresari té parella a Alemanya, però no està casat. Els seus fills, fruit de la seva relació, estan escolaritzats a càrrec de la mare. Per tant, no té vincles formals amb l’agència tributària alemanya. Ell passa més de 200 dies a l’any viatjant pel món fruit dels seus negocis, però segueix sent resident fiscal alemany per defecte.

L’empresari, doncs, desitja un entorn fiscalment favorable per a l’expansió de la seva nova activitat, tenint en compte que haurà de viatjar si és possible més temps durant l’any, i que haurà de complir amb els requisits que li qualifiquen com a resident fiscal en el territori de la seva elecció.

Andorra li ofereix …

La residència passiva andorrana per a professionals de projecció internacional s’adapta perfectament a l’empresari que desitja tenir una important activitat presencial a nivell internacional, juntament amb la residència fiscal en un territori fiscalment amable amb el contribuent.

Aquest perfil d’empresari està dies enrere dies més implantat a Andorra, gràcies a la gran flexibilitat de aquesta residència passiva.

 • 1 - RESIDÈNCIA PASSIVA PER A PROFESSIONALS DE PROJECCIÓ INTERNACIONAL

  El procediment d’obtenció del permís és similar en substància al procediment utilitzat per a la residència passiva; però, es substitueix la inversió a realitzar per la necessitat de presentar un Business Plan complet i detallat perquè el Govern avaluï l’interès del mateix per a Andorra.

  Els serveis disponibles per a l’empresari, una vegada és resident a Andorra, són similars als de tots els altres tipus de residència.

RESIDÈNCIA PASSIVA PER RAONS D’INTERÈS CIENTÍFIC, CULTURAL O ESPORTIU

Exemple: Un científic francès, professor de universitats, col·laborador en revistes científiques i equips d’investigació d’elit, decideix establir-se a Andorra. Passa tot just 3 mesos a l’any al seu país natal, és desplaça per períodes de diverses setmanes entre diferents països del món, per la seva atrafegada activitat acadèmica i investigadora. En dia d’avui, ell i la seva dona han estat residents fiscals a França pel fet de ser el lloc on resideixen més habitualment.

Andorra li ofereix …

Andorra li ofereix, a la seva dona i ell, la possibilitat d’establir la seva residència passiva al país, amb l’única condició de passar almenys 90 dies a l’any a Andorra i dipositar 60.000 – € a l’Institut Andorrà de Finances (50.000 – € per ell i 10.000 – € per a la seva esposa). D’aquesta manera, les seves rendes mundials tributaran a Andorra, sense perjudici de les retencions en origen que els practiquin les entitats pagadores.

Background

Quins són els avantatges de residir i viure a Andorra?

Andorra és un petit país amb grans aspiracions que es troba en constant creixement. En dia d’avui, Andorra és una destinació valorada tant per viure en un entorn natural com per el seu clima ideal en tot l’any.

MÉS QUALITAT DE VIDA
MÉS QUALITAT DE VIDA …

Amb un PIB per càpita per sobre dels 46.400 euros anuals -xifra força superior als 29.800 euros d’Espanya i els 42.500 de França- i un salari mínim establert en 991 euros, Andorra compta amb uns nivells de qualitat de vida superiors als de bona part dels països del seu entorn. A aquest fet s’ha d’afegir, la seguretat ciutadana i el baix índex de criminalitat existent al país, així com un sistema educatiu genuí, de qualitat i gratuït, en el qual conviuen tres sistemes d’ensenyament: l’andorrà, l’espanyol i el francès .

De totes les avantatges de viure a Andorra cal destacar que es considera un dels països amb un índex de seguretat ciutadana dels més elevats i amb unes taxes de criminalitat mínimes, 1 servei sanitari de qualitat. És un país ideal per poder assentar i formar una família.

ENTORN FISCAL
ENTORN FISCAL …

La baixa fiscalitat és un dels principals trets distintius que comporta, inherentment, la residència a Andorra. A Andorra, tant una persona física com una societat, compten amb una fiscalitat directa i indirecta (IGI general del 4,5%) molt avantatjosa respecte als països de la seva entorn. Un nivell de fiscalitat que permet, entre altres avantatges, que les societats tributin a un tipus nominal del 10% sobre els beneficis empresarials, amb deduccions sobre determinades activitats que redueixen el tipus impositiu fins al 2%.

La tributació en concepte d’IRPF, té un gravamen també del 10% sobre els salaris i les rendes de l’estalvi. No obstant això, els primers 24.000 € per rendes del treball i els primers 3.000 € per les rendes mobiliàries no tributen.

ENTORN NATURAL
ENTORN NATURAL …

Un altre dels motius per residir a Andorra és la ubicació del país amb un entorn natural immillorable, enclavats enmig dels Pirineus. Aquests elements converteixen el Principat en un territori  per disfrutar múltiples activitats, que ofereixen totes les parròquies del país i durant pràcticament tot l’any.

Amb més de 2.000 hores de sol a l’any , un altre dels grans reclams per residir a Andorra durant l’estiu és l’àmplia proposta d’itineraris i rutes de senderisme, que permeten descobrir, entre d’altres atractius, entorns emblemàtics com ara el Llac de Tristaina, la Vall d’Incles, el Llac de Engolasters o la Vall del Madriu-Perafita- Claror. A més, amb les primeres nevades, Andorra es transforma en domini esquiable: Grandvalira i Vallnord.

Resumint per al permís de residència i treball:

Vostè té el següent perfil:

 • Ingressos passius a través de la gestió del seu patrimonis, les seves inversions o qualsevol altre tipus d’ingrés passiu.
 • Liquiditat de 400.000 euros per invertir a Andorra.
 • No està treballant activament a Andorra.
 • Té un certificat d’antecedents penals.
 • Passa un mínim de 90 dies vivint a Andorra.
 • Té un habitatge personal (lloguer o de propietat) a Andorra.
Tràmits i gestions laborals:

En DCA Group, treballem per agilitzar tots aquests processos perquè els tràmits per obtenir o renovar el permís de residència i / o treball es duguin a terme com més aviat millor. Així mateix, gestionem altres tràmits de vital importància per al correcte funcionament de la teva empresa.

 • Obtenció i renovació de certificat de residència i treball.
 • Redacció de contractes de treball.
 • Gestió de nòmines i elaboració dels butlletins de treball.
 • Tramitació de les altes i baixes a la CASS.
 • Gestió de la cotització mensual de les nòmines a la CASS.
 • Elaboració de liquidacions laborals.
 • Tramitació de l’obtenció i renovació de les autoritzacions de residència per a professionals amb projecció internacional.
 • Redacció de cartes d’acomiadament i de desistiment del contracte de treball.
Documents requerits:

Recordeu que la constitució d’una empresa a Andorra requereix d’un procés de diligència amb el govern andorrà. Cada inversor estranger amb mes del 10% de les accions ha de presentar les seves credencials i un certificat d’antecedents penals. Això es fa per evitar i prevenir qualsevol problema de blanqueig de diners a l’estar Andorra seguint estrictament les polítiques de transparència requerides per l’OCDE i els estats del seu voltant. Els següents documents són necessaris per al procés:

 • I. Antecedents penals – El seu certificat d’antecedents penals del seu país de residència.
 • II. antecedents penals – Si vostè va néixer en un país diferent de l’actual de residència, necessitarà també el seu certificat d’antecedents penals del seu país de naixement.
 • Còpia del seu passaport – No oblidi el seu passaport en la seva primera visita a Andorra o recordi que pot fer una còpia legalitzada en el seu país de residència.

  NOTA:
  – Tots els documents estrangers han de ser legalitzats amb la postil·la de l’Haia.
Mès serveis de DCA Group:

En DCA Group també donem resposta a les necessitats operatives quotidianes.

Estàs interessat amb una residència passiva a Andorra?

Contacta amb nosaltres

MÉS SOLUCIONS PER AL SEU PROJECTE DE NEGOCI I / O IMPLANTACIÓ A ANDORRA

RESIDÈNCIA I TREBALL

Cada vegada més, Andorra ofereix oportunitats de vida interessants. Aconseguir sud permís de residència i treball és el tramiti principal per començar el seu nou projecte de vida.

FISCAL & COMPTABLE

Que sigui al nivell fiscal o comptable, la nostra empresa li ofereix una eficaç planificació i supervisió fiscal per al correcte compliment de les obligacions formals i legals vigents.

CONSTITUCIÓ EMPRESA

Amb la taxa impositiva baixa que ofereix Andorra, establir la seva residència al Principat ofereix avantatges úniques que vostè pot gaudir amb la creació de la seva empresa.

ASSEGURANCES ANDORRA

Perquè sabem que tot allò que t’importa, no té preu, col·laborem amb experts en assegurances per oferir les màximes cobertures i màxima tranquil·litat que necessites.

IMPORT VEHICLES

Vostè ha comprat un vehicle fora d’Andorra o aquesta canviant de residència principal, nosaltres podem dur a terme tots els tràmits d’importació de vehicles.

SERVEIS DIGITALS

Proposem un servei digital complet per al seu projecte professional. Que sigui per donar-li una imatge o ser present a internet, nosaltres som experts al seu servei.

Background

Busca una inversió immobiliària a Andorra?

Descobreix més